Een afvalvrij feestmaal: deel jouw tips

Hans Snel 02-12-2020 17336 keer bekeken 0 reacties

De feestelijke decembermaand is aangebroken. Goed om alvast na te denken over hoe je voor stralende feestdagen zorgt zonder veel afval. De werkgroep Afval 0.0 van Samen Duurzaam Zeist verzorgt in de rubriek 'Duurzaam Denken, Duurzaam Doen' van de Nieuwsbode in drie delen inspirerende tips voor afvalvrije feestdagen. In het derde deel deel dat op woensdag 2 december verscheen vind je tips over een afvalvrij feestmaal. Dit zijn de tips van Afval 0.0:

Lokale ondernemers

Allereerst kan je je feestboodschappen verpakkingsvrij halen op de lokale markt of bij lokale winkels. Bij ruim 25 winkels in Zeist ben je van harte welkom met je eigen herbruikbare verpakkingen. Op de pagina Bezoek Ons kan je een lijst en kaart vinden met alle deelnemers. En de winkels herken is aan de sticker op de deur met de tekst: “Neem gerust je eigen verpakking mee”. De winkeliers helpen je graag om je ‘plastic footprint’ te verkleinen. Het voelt misschien de eerste keer wat vreemd. Maar bedenk dat jij en steeds meer plaatsgenoten kilo’s verpakkingsafval uitsparen door boodschappen te doen met eigen zakjes en bakjes.

Zelf aan de bak

Een andere manier om minder plastic verpakkingsmateriaal in huis te halen is om je lekkernijen zelf te maken. Een leuke en gezellige tijdsbesteding, waar ook de kinderen vaak erg van genieten. Bak bijvoorbeeld zelf je kruidnoten en speculaas, in plaats van deze kant- en klaar bij de supermarkt te halen. Hier zit vaak veel plastic verpakkingsmateriaal om heen. Ook van borstplaat en marsepein vind je op internet de recepten.

Welke slimme duurzame tips kun jij hieraan toevoegen? 

 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen