Gezonde buurt Vollenhove

Een fijne, groene plek waar kinderen creatief kunnen spelen, waar bewoners elkaar ontmoeten en iedereen lekker kan bewegen. Dat is het doel van het project ‘Gezonde Buurten’ van Jantje Beton, IVN Natuureducatie en het JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst). Zij werken samen met Gemeente Zeist aan een gezonde buurt Vollenhove.

Gezonde buurten: Meer plek voor ontmoeten, natuur, sport en spelen in Vollenhove. Denk mee & kom ook!

 In 2024 gaan we met bewoners van Vollenhove – kinderen, jongeren, volwassenen – een plek in de buurt maken om met elkaar te kunnen ontmoeten en samen te sporten en spelen. Ook kijken we of we meer natuur kunnen toevoegen. We gaan dit samen doen en hopen dan ook dat aan het eind van het jaar die plek gerealiseerd is.

Buurtkaart

In december 2023 zijn we gestart met het samenbrengen van alle partijen die lokaal actief zijn in de buurt. Van buurtsportcoach tot wijkmanager en het voedselbos tot woningcorporatie. We brachten met elkaar in kaart welke plekken en initiatieven er al zijn op het gebied van ontmoeting, spelen, sporten en natuur. Met een mooi gevulde buurtkaart tot gevolg.

Kinderbuurtsafari 12 maart

We organiseerden twee kinderwandelingen om te horen wat hun ideeën zijn voor de buurt. Met groepjes leerlingen van de scholen Op Dreef en de Wegwijzer hebben we potentiële Gezonde Buurt ontmoetingsplekken bezocht.

Buurtwandeling 5 april

Op 5 april gaan we met volwassenen uit de buurt door de wijk wandelen. We horen dan wat zij vinden van een aantal plekken in de buurt. En hoe we deze plekken nog beter kunnen maken. Wat is een fijne plek om te kletsen, uit te rusten of met je kinderen naartoe te gaan om te spelen? We verzamelen om half tien bij ’t Volle Hof.

Ontwerpsessies

Na de wandeling worden de ideeën verwerkt in een schetsontwerp. Bewoners uit Vollenhove mogen meedenken over dit ontwerp tijdens ontwerpsessies.

  • Donderdag 25 april van 16.00 tot 19.00 uur in Park Vollenhove: De ontwerper heeft schetsen gemaakt van de beste ideeën. Bewoners kunnen aangeven welke hen het meeste aanspreekt en waarom.
  • Donderdag 30 mei van 16.00 tot 19.00 uur in Park Vollenhove: We hebben een ontwerp gemaakt van de meest populaire schets. Bewoners kunnen aangeven wat ze nog missen.
  • Zaterdag 29 juni van 13.00 tot 17.00 uur in Park Vollenhove: Het ontwerp is af en bewoners kunnen het resultaten komen bekijken.
  • Zaterdag 6 juli van 11.00 tot 16.00 uur in winkelcentrum Vollenhove: Het ontwerp is af en bewoners kunnen het resultaten komen bekijken.
Cookie-instellingen