Registreren en inloggen

Het is bijna nooit nodig voor jou om in te loggen op OmZeist. Je hoeft niet in te loggen om te kunnen reageren of om een pagina te kunnen bekijken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat het platform toegankelijk is voor iedereen. Alleen in speciale gevallen is inloggen wel nodig, bijvoorbeeld:

  • voor beheerders;
  • als een pagina alléén toegankelijk is voor een besloten groep;
  • soms om mee te kunnen praten in een forum.

Registreren

Moet je toch inloggen om een bepaalde pagina te kunnen/mogen zien of om te mogen reageren? Dan moet je je eerst registreren bij OmZeist en een account aanmaken. Op zo’n pagina staat dan duidelijk een registratieknop, waarmee je die registratie aanvraagt.

Bij een gewone computer staat die registratieknop meestal aan de rechterkant van de pagina. Soms staat de knop in de tekst. Staat er geen registratieknop op de pagina? Dan hoef je ook niet in te loggen om die pagina te bekijken of om te reageren.

Account aanmaken

Bij het aanmaken van een account bepaal je zelf welke gegevens je wel of niet wilt invullen. De enige verplichte registratievelden zijn: naam en e-mailadres. Je bepaalt ook zelf welke informatie je wilt delen met andere geregistreerde gebruikers. Je kunt zelf een wachtwoord aanmaken.

Account aanpassen of verwijderen

Heb je een account op OmZeist? En je wilt je gegevens aanpassen of verwijderen? Natuurlijk kan dat. Log in en pas daarna de dingen die je wilt aan.

Privacy

Ben je ingelogd? En plaats je een reactie, bijvoorbeeld op een forum? Dan wordt bij die reactie ook automatisch je naam getoond. Deze informatie (je reactie en je naam) wordt ook digitaal gearchiveerd! Daarnaast is deze informatie openbaar en is op internet dus vindbaar met bijvoorbeeld Google. Ook als je je account verwijdert, dan blijft deze informatie bestaan; de informatie blijft zichtbaar, vindbaar en blijft gearchiveerd.

Wil je niet dat je echte naam getoond op OmZeist, gearchiveerd wordt en/of vindbaar is op internet? Dan zijn er 4 mogelijkheden:

  1. Kies voor een andere naam bij je reactie, bijvoorbeeld: een alias, je initialen of 'anoniem'.
  2. Pas je naam aan in je account.
  3. Reageer zonder in te loggen.
  4. Registreer je niet bij OmZeist

Lees meer over privacy

Lees meer over archivering

Inloggen

Je kunt alleen inloggen bij OmZeist als je al geregistreerd bent en een account hebt. Voor het inloggen gebruik je jouw e-mailadres en je OmZeist-wachtwoord.

Bij een gewone computer staat de inlogmogelijkheid rechtsboven op de pagina, naast ‘contact’ en ‘zoeken’. Er staat ook een inlogmogelijkheid in de footer, helemaal onderaan de pagina.

Op een mobiele telefoon klik je bovenin op ‘menu’ (het icoontje met 3 horizontale streepjes). Daarna verschijnt bovenin het beeld het icoontje om in te loggen. Er staat ook een inlogmogelijkheid in de footer, helemaal onderaan de pagina.

Cookie-instellingen