Gezocht: buurtaanjagers groene daken

Charlotte Post 25-05-2020 927 keer bekeken 0 reacties

Wat begon met een buurtactie in Griffensteyn, breidt zich langzaam uit over heel Zeist. De sedumdakendroom van Hanna van den Dool, prachtig verwoord door stadsdichteres Mary Heylema. 19 mei was de eerste (online) bijeenkomst van bewoners die overwegen een sedumdak buurtactie op te zetten.

De bijeenkomst startte met een voordracht van het gedicht 'Sedumdakendroom' door Mary zelf. Alle initiatief start met een wens, een visie op hoe de wereld er uit zou kunnen zien. Kunst is die vervolgens praktisch te maken.  Dat is in Griffenstyn gelukt, dus waarom niet in andere wijken in Zeist?

Tijdens de informatiebijeenkomst vertelde Hanna van den Dool hoe ze de buurtactie heeft aangepakt en voorzag Marin van Hell (een van de hoveniers die deelnemen aan de collectieve inkoopactie) deelnemers van de nodige inhoudelijke informatie.

Twee van de vier deelnemers hebben inmiddels concrete stappen gezet om buren te enthousiasmeren. Zou je ook buurtaanjager willen worden en bij willen dragen aan de realisatie van 3000m2 groen dak in Zeist? Geef je dan op door een mail te sturen aan charlotte@samenduurzaamzeist.nl. Charlotte en Hanna staan je graag met hun kennis en ervaring ter zijde. 

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen