Ooit gehoord van "Land van Ons"? - ook iets voor in Zeist?

1727 keer bekeken 1 reacties

En dus niet "Land van Ooit"! Een collectief van bezorgde vrijwilligers hebben een corporatie opgericht met als doel landbouwgronden aan te kopen, te verpachten aan biologische boeren en t.z.t. te verkopen. We willen invloed uitoefenen op hoe landbouwgronden worden benut en een voorbeeld stellen.

Het eerste perceel landbouwgrond is aangeschaft, een biologische boer geselecteert en het gewas bepaald.

Wil je er meer over lezen of zelfs meedoen (kan vanaf € 20,- per jaar, waarvoor je mede eigenaar wordt) bekijk dan deze nieuwsbrief of bezoek hun website.

Omdat ik binnen SamenDuurzaamZeist vaker hoor dat er behoefte zou zijn aan een dergelijk initatief binnen Zeist wil ik dit van harte aanbevelen en wie weet kunnen we hen overtuigen om ook in Zeist grond aan te kopen.

Arthur

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

1  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Marianne 13-05-20 om 10:48

Er zijn meer initiatieven zoals het Land van Ons.

De dreigende sluiting van zorgboerderij De Hondspol aan de rand van Driebergen was indertijd voor mij aanleiding om obligaties te kopen van de stichting Grondbeheer. Ze zijn gevestigd in Driebergen en werken samen met de Triodosbank. Het is gelukt om deze zorgboerderij te behouden en daarmee een biodynamisch landbouwbedrijf in onze regio (Driebergen) veilig te stellen én de opvang/zorg van mensen met een beperking daar te behouden. Stichting Grondbeheer is een onafhankelijke stichting die met schenkgelden en eeruwigdurende obligagties aan toonder landbouwgrond aankoopt en leningen op landbouwgrond afost. Daarmee wil de stichting het biodynamische landbouwareaal uitbreiden en zorg dragen voor gezond voedsel en een levendige aarde voor hujdige en toekomstige generaties. Een streven dat steun verdient.   

Cookie-instellingen