Duurzame voornemens waarmaken: hoe pak je dat aan? Deel jouw tips!

Hans Snel 23-12-2020 17134 keer bekeken 1 reacties

December is een maand van terugkijken en vooruitkijken. Wat heb je waargemaakt van de plannen die je voor 2020 had? Welke plannen wil je in 2021 nu toch echt realiseren?

Sommige mensen maken geen plannen meer voor het nieuwe jaar. Omdat ze uit ervaring weten dat er toch niets van terecht komt. Heb jij dat ook? Leg je daar niet bij neer, ga het eens anders doen. Probeer te begrijpen waarom het zo moeilijk is je plannen waar te maken. Misschien zitten jou een paar belemmering in de weg die  je eenvoudig kunt oplossen. Stel, je wilt met het gezin in 2021 nu eens echt energie gaan besparen. Hoe pak je dat succesvol aan?

In een serie van drie artikelen in de rubriek Duurzaam Denken, Duurzaam Doen in de Nieuwsbode geven wij jou tips hoe je  jouw voornemens wél kunt waarmaken. 

Deel 1 over motivatie vind je hier

Deel 2 over motivatie en werkgeheugen vind je hier.

Deel 3 over de automatische piloot en over schaamte vind je hier.

Heb jij zelf ook tips voor anderen? Wat werkt er bij jou goed? Deel ze hieronder. 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Chris

06-01-21 om 15:01

Het helpt om je goede voornemen uit te spreken naar anderen. Daarmee maak je het voor jezelf moeilijker om terug te krabbelen. 

Cookie-instellingen