Deel jouw ervaringen en belevenissen in de Week van de Duurzaamheid

Communicatie SDZ (HS) 07-10-2020 12268 keer bekeken 11 reacties

Deel hier jouw ervaringen en belevenissen in de Week van de Duurzaamheid. Vertel anderen wat je van de door jou bezochte activiteit vond. Wat heb je ervan opgestoken? Of waarom heb je ervan genoten? 

Een aantal activiteiten vindt meerdere keren plaats, dus met jouw ervaringen help je anderen een keus te maken. 

11  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Communicatie SDZ (HS) 12-11-20 om 12:56

Nog een aanvulling Nettie:

De Bermbrigade zal geen materialen (grijpers, handschoenen) uitdelen aan iemand die zelfstandig op eigen momenten afval raapt. Volgens mij lenen ze die spullen van de Boswerf, op dagen dat ze die nodig hebben.

Maar mogelijk kunnen jullie wel terecht bij Marita van de Koevering (via 14 030 of m.van.de.koevering@zeist.nl), om dergelijke spullen aan te vragen. 

 

Nettie Veeninga-Mulder 12-11-20 om 8:47

Beste Hans

Dank voor je snelle reactie. We kunnen verder met dit antwoord en nemen contact op met de bermbrigade.

Nettie

Communicatie SDZ (HS) 11-11-20 om 8:34

Beste Nettie,

In Zeist is de bermbrigade actief. Zij gaan iedere maand ergens in Zeist afval rapen. Op dit moment in tweetallen in verband met corona. Wil jouw kennis het liefst zelf in de eigen omgeving lopen of samen met anderen? 

Nettie Veeninga-Mulder 11-11-20 om 8:13

Ik geef geen reactie maar heb een vraag.  Ik ben op zoek naar een organisatie in Zeist waar mensen zich kunnen aanmelden om vrijwillig afval langs de straten op te ruimen. Ik stel deze vraag namens een slechtziende die nu veel thuis zit, graag gaat wandelen en heeft bedacht dat hjj tijdens dat wandelen wel afval kan "prikken of grijpen". Is er in Zeist een organisatie die daarvoor materialen verstrekt?

Communicatie SDZ (HS) 21-10-20 om 16:19

Leuk, Karin!

Een kleine correctie op jouw bericht. Die website luidt www.milieucentraal.nl Ik kan uit ervaring zeggen dat ik dit de beste en meest volledige website vind als het gaat om duurzaamheidsinformatie voor consumenten. 

Karin 21-10-20 om 15:50

Vorige week heb ik met de online inspiratiesessie Klimaatgesprekken meegedaan. Waren interessante gesprekken en vanuit verschillende perspectieven. Fijn dat je ook je groene guilty pleasure mag hebben ;-) 
En kreeg nog een goede tip: milieucentra.nl waar je veel info kan vinden. Kreeg deze tip na de discussie of je een oude koelkast nu wel/niet moet vervangen voor een nieuwe... nieuw wel zuiniger, maar daar tegenover blijven de materialen van de oude koelkast over en moet er voor de nieuwe weer materialen gebruikt worden. Wanneer is het zinvol om een nieuwe aan te schaffen? Dat soort dingen kun je vinden op die website.

En ik ga iig met de workshopreeks meedoen. 

(Wil je meer weten? Of ook meedoen aan een inspiratiesessie of workshopreeks, kijk dan op Klimaatgesprekken.nl )

Theodora 19-10-20 om 13:58

Zero Waste Tour 10.10.2020

Veel dank voor het organiseren! 

Deze tour lijkt mij zeker voor herhaling vatbaar. Zo veel mensen willen minder afval produceren, maar weten niet hoe en waar te beginnen, of hebben er nog nooit bij stil gestaan dat veel afval op een simpele manier te voorkomen is. Voorkomen is, zeker ook wat betreft afval, beter dan ‘genezen'! :) 

Echt super dat de Gemeente Zeist hier aandacht aan besteedt en laat zien wat de mensen daadwerkelijk kunnen DOEN.

Heel veel succes!

PS Bijzonder leuk ook om dankzij deze tour het super eetwinkeltje Van Klaas te hebben leren kennen!

Communicatie SDZ (HS) 15-10-20 om 10:20

Twee ingezonden foto's van Hanna van den Dool van de excursie naar het paddenstoelenreservaat aan de Blikkenburgerweg: 

Deelnemers aan de excursie naar het paddenstoelenreservaat

Deelnemers aan de excursie naar het paddenstoelenreservaat

Communicatie SDZ (HS) 12-10-20 om 17:47

 

Ingezonden reactie door Roel Bosch:

Bijzondere boswandeling, 11 oktober. Duurzaam Zeist - ook de NoorderLichtgemeente doet mee. Deze kerk heeft al elk kwartaal een wandeling op het programma, op zondagmiddagen. Dit keer zette Maarten Kluin een heel speciale editie uit, een weg door het Molenbos. In de vorm van de lemniscaat liepen mensen alleen of in een klein groepje langs de bordjes. Met 'natuurlijke bijbelteksten' gecombineerd met denk-, doe- of praatopdrachten. Bijzondere middag, met ontmoetingen op allerlei niveaus! In regen en zonneschijn, een duurzame ervaring.

Bij de foto met het bordje: Hier Psalm 1, naast het water: 'Gelukkig de mens die rechtvaardig is, niet meedoet met wie de spot drijft met anderen. Die is als een boom, geplant aan het water.' Wie zie je, als je vanaf de brug naar beneden kijkt?

Bordje met psalm 1, naast het water

gids Maarten Kluin met deelnemer wandeling

Deelnemers unieke wandeling

Een sfeervol plaatje, mensen in het bos

 

Willy Douma 12-10-20 om 11:56

Natuurlijk Sportief Buitenspelen

Met Bjorn van Loon een heerlijk ontspannen uur door het prachtige herfstbos gelopen, soms wat harder soms wat zachter. Hij wist ons uit te dagen om blokken hout te gooien, dikke stammen boven ons hoofd door te geven, eikels te gooien, kortom heerlijk moe te worden. Echt een aanrader, ook voor mensen die niet zo vaak sporten (zoals ik :-)...). Hij geeft deze week nog een paar keer GRATIS een uur sportief buitenspelen. Kijk op www.weekvandeduurzaamheidzeist.nl  voor datum en tijd. 

Foto's niet van mijn sportervaring maar van Bjorn gekregen van een ander moment. 

 

Michiel Beek 12-10-20 om 9:52

Zero Waste Fietstour

Met enthousiast groepje inwoners op ontdekkingstocht geweest langs allerlei winkels om te kijken of je zonder wegwerpplastic je boodschappen kunt doen. En wat blijkt: winkeliers vinden het vaak juist fijn als je je eigen bakjes of tasjes meeneemt. Soms kregen we zelfs korting. Er doen al zo'n 20 winkels in Zeist mee! En ook nog leuke nieuwe winkels ontdekt.

Leuke leerzame activiteit!

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.