Uitnodiging deelname aan online groepsgesprek

Anne-Marie Bergervoet 22-03-2020 3938 keer bekeken 2 reacties

In deze onzekere tijden is één ding zeker: het helpt om de verbinding te zoeken. Daarom willen we in het kader van Samen Duurzaam Zeist met elkaar in gesprek gaan over het beschreven spanningsveld. Dat doen we in de veilige omgeving van een online groepsgesprek.

Onze dochter werkt als kinderarts in opleiding op de IC. Zij zit in de nachtdienst en belde ons gisterenavond vanaf de fiets naar haar werk. Zij vertelde over de extreme spanningen waaronder zij en haar collega’s hun werk doen, over gebrek aan apparatuur, ziek wordende collega’s, de druk om de steeds veranderende richtlijnen te vertalen naar de praktijk. En dit is nog maar het begin voegde zij eraan toe…

’s Ochtends was ik naar de bloemenwinkel gegaan om voor mijn vrouw een bos bloemen te kopen. Ik was de enige klant. De eigenaar had alle tijd en wees trots op de bloemen. “Allemaal uit Nederland, er zit geen buitenlandse bloem bij. Normaal komen de bloemen uit alle delen van de wereld, ranonkels uit Spanje, rozen uit Afrika, lelies uit Israël.” En terwijl hij een prachtige bos samenstelde schudde hij zijn hoofd en zei; “Misschien is het wel beter zo, zonder al dat gevlieg”. En toen ik afrekende vertelde hij over een restaurant om de hoek dat nu maaltijden bezorgde bij mensen die in thuisquarantaine zaten.  

Ik voel me in deze crisistijd van binnen verscheurd. Dat hoort bij het spanningsveld dat een crisis als deze oplevert. Er is stress, angst en zorg aan de ene kant en tegelijkertijd zie je ruimte en tijd ontstaan voor bezinning, creatieve ideeën vorm krijgen en samenhorigheid groeien. Ook de natuur neemt een adempauze, de CO2-uitstoot daalt en er verschijnen wilde everzwijnen in de straten van Italiaanse steden.

In deze onzekere tijden is één ding zeker: het helpt om de verbinding te zoeken. Daarom willen we in het kader van Samen Duurzaam Zeist met elkaar in gesprek gaan over het beschreven spanningsveld. Dat doen we in de veilige omgeving van een online groepsgesprek.   
Je bent van harte uitgenodigd hieraan op 1 april a.s. van 20-21.30 uur deel te nemen. Je kunt je hiervoor inschrijven door op deze link te klikken, of een e-mail bericht te sturen aan info@samenduurzaamzeist.nl. Je ontvangt dan een uitnodiging met een link naar het groepsgesprek. 

En hier onder dit bericht kun je alvast een reactie achterlaten, bijvoorbeeld over welk specifieke onderwerp je graag wilt praten. 
 
Namens het activatieteam Samen Duurzaam Zeist,
 
Bram Tjaden

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Willy Douma

23-03-20 om 12:07

Ik zou graag van anderen horen waar ze mee bezig zijn, wat ze motiveert om activiteiten binnen hun werkgroep/ Samen Duurzaam Zeist juist nu te doen en op welke manier ze dat dan doen.

Hans Snel

23-03-20 om 12:04

Eén van onze lezers wees ons op het feit dat de foto van de bloemenstal niet gelukkig gekozen is, omdat hierop veel niet-duurzame bloemen staan afgebeeld. Dat is goed opgemerkt en in dit geval bewust gekozen, omdat het juist gaat over de bloemenwinkel, die normaal gesproken veel buitenlandse bloemen verkoopt.

Cookie-instellingen