Je tuin watervriendelijk maken

Communicatie SDZ (JvdB) 19-06-2022
8968 keer bekeken 0 reacties

>>

Voor het laatst bijgewerkt op 21 maart 2024

Een natuurrijke tuin kan niet zonder water, want water is leven! Planten en dieren zijn ervan afhankelijk voor hun voortbestaan. Door het veranderende klimaat wordt het weer minder stabiel. Droogte en hoosbuien wisselen elkaar vaker af. 

Als je teveel tegels in de tuin hebt, kan het regenwater bij heftige buien niet weg en kan je last krijgen van wateroverlast. Er moet dan teveel water door het riool en overstromingen zijn het gevolg. Bovendien komt er dan te weinig water in de grond, zodat bij lange droge periodes de grond uitdroogt en de grondwaterspiegel nog verder daalt. Het is dus van belang dat het water de bodem in stroomt. Op de Utrechtse Heuvelrug is het heel belangrijk om droogte op de zandrug en overstroming in de lager gelegen gebieden te voorkomen.

Aan de slag!

Bekijk en download de factsheets over de Waterkringloop op de Utrechtse Heuvelrug en over de Waterhuishouding in jouw tuin of lees de tips wat je zelf kunt doen op de website van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen