Voedselverspilling voorkomen

Hans Snel 25-05-2022
11693 keer bekeken {0} reacties

>>

Voor het laatst bijgewerkt op 26 juni 2024

Voorkom Voedselverspilling

In Nederland gooien we gemiddeld 34 kilo eten per persoon weg per jaar. Daarnaast gieten we ook nog eens 45 liter drinken door de gootsteen. Zonde voor het milieu en je portemonnee! Milieu Centraal helpt je om minder voedsel te verspillen. Slim boodschappen doen kan veel voedselverspilling voorkomen. Met een paar simpele aanpassingen doe je voortaan slimmer inkopen.

Tips voor eten kopen op maat

1 Check wat je nog in huis hebt, en maak voor je boodschappen doet een boodschappenlijstje.

2 Koop niet meer dan je nodig hebt. Neem alleen aanbiedingen of voordeelverpakkingen als je zeker weet dat die ook op tijd opgaan.

3 Let op de houdbaarheidsdatum en maak verse producten op tijd op.

4 Koop verse producten liefst niet een week vooruit, maar doe zulke boodschappen meerdere keren per week.

5 Vervoer kwetsbare etenswaren voorzichtig. Zonder beschadigingen bederven ze minder snel.

6 Gebruik een koeltas voor gekoelde en diepvriesproducten, en berg deze bij thuiskomst direct op in de koelkast of vriezer.

7 Kun je wel een beetje hulp gebruiken? Download de gratis app Verspillingsvrije coach.

Bron: Milieu Centraal

 

 

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Reageren

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen