Kleding ruilen

Hans Snel 03-03-2021
17427 keer bekeken 1 reacties

>>

Voor het laatst bijgewerkt op 25 maart 2024

Herken je dat? Prima kledingstukken, niet eens zo vaak gedragen, die je toch niet meer draagt. Je bent niet de enige. Daarom is kleding ruilen een slim idee, want wie weet maak je iemand anders er blij mee en vind jij zelf iets van jouw gading in de garderobe van een ander.  

Inmiddels zijn er in Zeist verschillende initiatieven, waarbij je kunt aansluiten. Zo is er een kledingkettingruil, georganiseerd door Mariska Weijer uit Huis ter Heide. Deelnemers krijgen elke twee weken een tas aan huis. Hier kunnen zij één of meer kledingstukken in stoppen, die ze niet meer dragen. Ook kunnen deelnemers er één of meer kledingstukken uithalen om zelf te dragen.

“De ketting loopt nu van Huis ter Heide via Soesterberg naar Zeist,” aldus Mariska. “We hebben ook een appgroep waarin je contact kan opnemen met anderen die geïnteresseerd zijn in duurzame kleding. Het krijgen van een tas voelt als een cadeautje, want je weet niet wat je krijgt.” Met kleding ruilen ben je modebewust én milieubewust bezig.

Daarnaast zijn er ruilgroepen voor herenkleding en voor kinderkleding. Kijk voor een overzicht in Zeist en de regio op The Clothing Loop

Op de foto: initiatiefnemer van de kledingruil ketting in Zeist, Mariska Weijer

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Reageren

X (voorheen Twitter)

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Joris uit Zeist

15-08-22 om 9:50

Zou toch leuk zijn als het ook voor heren hier in de buurt komt. 

Cookie-instellingen