Groene kerken

Fons Pennings 18-05-2023
1775 keer bekeken 0 reacties

De NoorderLichtgemeente, van de kerk aan de Bergweg 92a, heeft in de afgelopen maanden een nieuw ‘Plan van aandacht’ geschreven.

In gespreksronden in de kerk en ook in de buurt werden ideeën, vragen en inspiratiebronnen opgehaald. De vijf ‘verkenners’ die dat deden werden geraakt door de grote betrokkenheid op duurzaamheid, groen-zijn, klimaatcrisis. Diebetrokkenheid biedt kansen, ook voor de kerk en de ruimte om de kerk.

Een flinke groep maakte op 11 mei een wandeling rond het gebouw. Wat zie je: grind, stenen, parkeervakken, of ook de kans om buiten te zitten, tussen de middag met mensen uit de kerk of uit de buurt? Zie je onkruid of zie je stinkende gouwe en winterpostelein? En dat vergetenhoekje waar het zo stil is, moeten we dat ontwikkelen, of juist liever zo houden? Het gebied ende talenten van de mensen samen bieden veel kansen. De eerste collecte is al geweest, genoeg voor een grote regenton. Er valt best veel te winnen, heel dichtbij huis en kerk.

In de komende periode zullen ook mensen uit de omgeving uitgenodigd worden om mee te denken en te doen. Groen doe je samen. 

Foto: in gesprek over opties. Maar je kunt ook denken aan het lied ‘De steppe zal bloeien’, van dichter Huub Oosterhuis. foto Roel Bosch

Er bestaat een koepel van groene kerken. In Zeist horen daar de Broedergemeente, Protestantse Gemeente Zeist-West, Leger des Heils en de Wittenberg bij.

Roel Bosch

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen