Bed & Breakfast voor de wilde bij op de kinderboerderij.

Fons Pennings 23-02-2023
3053 keer bekeken 0 reacties

In deze blog vertellen we je graag over één van onze activiteiten van Zeist Zoemt Duurzaam.

Door Floor Bobbink

Vorig jaar zijn we samen met de kinderboerderij De Brink begonnen met het maken van een insectenhotel. Want naast voedsel hebben wilde bijen ook een plek nodig om te slapen en hun eitjes in te leggen. 

Om te zorgen dat het insectenhotel niet te duur ging worden, is er sloophout geregeld en hout van de bomen van natuurbehoud. Ook zochten we contact met het bedrijf Buurjongens voor de benodigde hulp. Zij hebben geholpen om de wand erin te zetten en veel gangetjes te boren in de stammetjes en de houten schijf. Deze gangetjes zijn de kamers voor de wilde bestuivers om hun eitjes in te leggen. We zorgen natuurlijk voor de juiste dikte van de gangetjes. Ook mogen er geen splinters aan zitten, bijen moeten veilig in en uit kunnen vliegen. Nu moet de achterwand nog met lijnolie behandeld worden, zodat het hout langer mee gaat. Als laatste nog een dakje erop.  Het zou mooi zijn als het in het voorjaar klaar is als de wilde bijen weer hun eitjes willen leggen. Het gaat vooral om wilde bijen. 

Belangrijk is ook dat er in de omgeving meer bijenplanten komen, want wilde bijen hebben veel voeding nodig en kunnen maar korte afstanden vliegen. Ook zijn er veel wilde bijen die graag in de grond gangetjes maken dus ook voor hen moet er een plekje zijn. 

De wilde bij kan wel een steuntje gebruiken want het worden er steeds minder. De wilde bijen zijn wel heel belangrijk want ze bestuiven verschillende groenten, fruit en wilde bloemen dan de honingbij. Mens, dier en natuur zijn afhankelijk van wilde bijen. 

Lijkt het je ook leuk om je in te zetten voor wilde bijen, wij zoeken nog vrijwilligers. Dus heb je interesse, laat het ons weten via f.bobbink@gmail.com 

Ga eens kijken, als je op de kinderboerderij bent! 

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen