Workshop 'De bodem als basis' bij De Boswerf

Redactie Samen Duurzaam Zeist 22-05-2024

Begin

09-06-2024 om 13:00

Einde

09-06-2024 om 15:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op zondag 9 juni organiseert de werkgroep Compost Lokaal van Samen Duurzaam Zeist de workshop De Bodem als Basis voor tuin- en plantenliefhebbers in Zeist.

Op zondag 9 juni organiseert de werkgroep Compost Lokaal van Samen Duurzaam Zeist de workshop De Bodem als Basis voor tuin- en plantenliefhebbers in Zeist. Tijdens de workshop ‘De bodem als basis’ leer je hoe planten eten, hoe je de bodem kunt voeden én hoe je jouw grond kunt verbeteren voor een nog betere groei en bloei.

Rijk bodemleven
Ruim een kwart van het leven op aarde leeft in de bodem. Met een rijk bodemleven kunnen planten en bomen goed groeien en veel soorten vogels en andere diersoorten voedsel vinden in je tuin.

Workshop ‘De bodem als basis’
Een goede bodem de basis is voor gezonde, sterke planten. Maar waarom eigenlijk? En wat kun je als tuinier doen om de bodem te verbeteren?

Stefan Forsten gaat in de workshop in op alles wat er onder onze voeten gebeurt. Ook kom je, door een bodemmonster mee te nemen, achter de samenstelling van jouw grond en leer je wat die samenstelling betekent voor de ontwikkeling van je tuin.

Stefan Forsten rondde in 2021 de opleiding tot ecologisch tuinontwerp af en past de theorie graag in de praktijk toe in zijn eigen moestuin en als vrijwilliger bij Voedselbos Laakoever in Amersfoort. Daarnaast adviseert hij als Groene Tuincoach (beginnende) tuiniers en ontwerpt hij groene tuinen voor particulieren. Meer informatie: www.degroenetuincoach.nl.

Over de workshop
De workshop is gratis en vindt plaats op zondag 9 juni van 13.00 tot 15.30 uur bij bezoekerscentrum De Boswerf. Aanmelden is verplicht via www.boswerf.nl.

Cookie-instellingen