Nieuwe verbindingen Den Dolder

Een verkeersveilig, bereikbaar en leefbaar Den Dolder: dat is waar de gemeente Zeist graag samen met u aan werkt.

Om de veiligheid op de spoorwegovergang in Den Dolder te verbeteren, besloot de gemeenteraad op 8 oktober 2019 om deze overgang af te sluiten voor autoverkeer. Afsluiting gebeurt pas als er een nieuwe route via de N238 is, zodat auto’s relatief snel van en naar Den Dolder Noord en Zuid kunnen. De spoorwegovergang blijft wel open voor fietsers en wandelaars.

Webinar: van besluit tot ontwerp

Op 15 december 2020 was er live een online bijeenkomst (een zogenaamd 'webinar') voor de inwoners en ondernemers van Den Dolder. Toen presenteerde ons projectteam Nieuwe Verbindingen hoe we denken te komen van een besluit tot een ontwerp. Was u er niet bij tijdens dit webinar? Of wilt u het webinar gewoon nog eens rustig terugkijken? Dat kan. 

Een pdf-document van de presentatie kunt u downloaden op de projectpagina op zeist.nl.

bekijk het webinar

bekijk inleiding door wethouder Jansen

veelgestelde vragen

Meepraten

Wij horen graag uw mening over de nieuwe verkeersverbindingen. Welke optie moeten we vooral onderzoeken van u? Meepraten kon op 3 manieren:

  1. in een klankbordgroep (online)
  2. op het reactieforum
  3. tijdens een inloopochtend

1. Klankbordgroepen

Er zijn 3 klankbordgroepen die met ons meedenken:

  • aansluiting Pleineslaan op de N238
  • nieuwe autoroute tussen centrum en N238
  • verkeer spoorwegovergang noord- en zuidkant + maatregelen centrum

Tijdens de bijeenkomsten wordt per deelproject gekeken naar de alternatieven en knelpunten die er zijn. Daarbij is het belangrijk verder te kijken dan alleen het eigen belang. We proberen met elkaar de vraag te beantwoorden op welke manier we Den Dolder verkeersveilig en bereikbaar houden.

Elke klankbordgroep komt 4x online bij elkaar. De eerste bijeekomst vond plaats eind januari. Aanmelden voor een klankbordgroep kon tot en met 10 januari 2021. Uit de aanmeldingen hebben we een selectie gemaakt op basis van (woon)locatie en motivatie. 

2. Reactieforum

Per deelproject kon u online uw mening geven op het reactieforum. Reageren kon tot en met 10 januari 2021. U kunt de reacties nog wel bekijken. Er zijn 3 deelprojecten waarop u kon reageren:

  • aansluiting Pleineslaan op de N238
  • nieuwe autoroute tussen centrum en N238
  • verkeer spoorwegovergang noord- en zuidkant + maatregelen centrum

ga naar het forum

3. Inloopochtenden bij projectteam

Op 7 en 21 januari 2021 waren er inloopochtenden voor u als u mondeling aandachtspunten aan ons wilde meegeven of als u kennis wilde maken met het projectteam. Iedereen was welkom.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van het project en de ontwikkelingen? Via de nieuwsbrief blijft u op de hoogte. U ontvangt de nieuwsbrief per e-mail.

abonneren op nieuwsbrief

meer informatie op zeist.nl

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Of wilt u een inloopochtend op uw eigen locatie? U kunt gewoon even mailen of bellen met Mieke Noordegraaf, contactpersoon projectteam. Zij is per e-mail bereikbaar via nieuweverbindingen@zeist.nl en telefonisch via 06 414 729 02.

Cookie-instellingen