Sportpark DijnselburgDigitale inloopavond

Vragen over de komst van HSV Phoenix

8  Comments

Anoniem July 16, 2020

Hoeveel m2 gaat verkocht worden aan een projectontwikkelaar voor woningbouw op het openbare sportveld? En waar liggen de grenzen? Dit moet je toch weten voordat je m2 weggeeft of afsnoept van het veld? 

Anoniem July 16, 2020

Welke andere locaties zijn onderzocht? 

HSV Phoenix HSV Phoenix July 16, 2020

In mijn eerdere bericht stond de link naar het aanmeldformulier voor het ‘Nieuwe Buren Toernooi’ niet correct weergegeven. De link is https://tinyurl.com/hsvphoenix

 

 

HSV Phoenix HSV Phoenix July 15, 2020

Beste vraagtekens,

Dank voor je reactie. Fijn dat je ons filmpje hebt bekeken.

We organiseren maar een keer per jaar een internationaal toernooi. Ieder jaar met Pinksteren. We gaan, zoals we ook voor het toernooi op ons oude terrein deden, afspraken maken over parkeren bij bedrijven in de buurt om zo de overlast voor omwonenden te voorkomen.

We organiseren niet een muziekfestival, maar een Softbaltoernooi. De mensen die we daarmee aantrekken zijn liefhebbers van de sport die alleen maar komen om te genieten van de talentvolle acties op het veld. Afgelopen jaar konden we de wereldtop in actie zien: de nummers 1,3 en 4 van de wereldranglijst waren erbij.

Het oorspronkelijke plan (Masterplan Buitensportaccommodaties) van de gemeente en sportverenigingen was dat onze vereniging zou verhuizen naar de Noordweg, naar Saestum. Dat kon helaas niet doorgaan en ook de 16 andere door HSV Phoenix aangedragen locaties bleken niet mogelijk.

Dit jaar, op 13 september, organiseren we een 'Nieuwe Buren Toernooi' op ons huidige 'oude' terrein, om iedereen uit Zeist de gelegenheid te geven kennis te maken met ons en onze sport. Kom je ook? Teams kunnen zich aanmelden via https://tinyurl.com/hsvphoenix.

Anneke July 15, 2020

Als sporter kan ik alleen maar toejuichen dat een puur Zeister club als Phoenix de ruimte krijgt. Al sinds geruime tijd volg ik het wel en wee van de Zeister sportwereld. Een wereld die wordt gedomineerd door een paar grote clubs ten koste van de kleinere clubs die juist bijdragen aan een afwisselend sportaanbod naast het standaard voetbal en hockey. Phoenix is een van die kleinere clubs, die nu, binnen het grote plan van de gemeente, ruimte moet maken voor een hele grote club. Ik heb zelf niet het gevoel dat HSV Phoenix hier echt een keus in heeft.

Als ik als buitenstaander kijk naar de invulling van het gebied dan is m.i. het enige wat verandert de invulling van de soort sport. De ruimte waar de velden van Phoenix geprojecteerd zijn, zijn immers al sportvelden, het is slechts een andere invulling met eenzelfde bestemming. Wat wel anders is, is dat op huidige sportvelden woningen moeten gaan komen. Mijns inziens heeft dat een zwaardere impact dan een zomersport als honkbal. 

Ik heb met belangstelling gekeken naar het filmpje van deze club. Ik maak daar overigens niet uit op dat er meerdere internationale toernooien zijn. Het enige wat ik kan herleiden, ook op hun website,  is een Slottoernooi met Pinksteren en dat lijkt mij geen toernooi zoals het WK voetbal of de Olympische Spelen.

Ik zou zeggen, geven en nemen en vooral genieten en verbinden. Wel zou er nog wat aandacht aan extra parkeervoorzieningen, en speelgelegenheid van kinderen moeten zijn, maar dan zou ik zeggen doe maar een stuk of tien villa's minder bouwen.

Susanne July 15, 2020

Op zich leuk idee alleen er is onvoldoende ruimte voor een extra sportvereniging met bijbehorende faciliteiten als parkeerplaatsen. Leidt ook tot extra verlichting in het bos, is onprettig voor omwonenden.

Gemeente wil teveel in een te beperkte ruimte.

Vraagtekens July 15, 2020

Nog even ter info: op de website www.omzeist.nl staat ook een introductiefilmpje van Phoenix. Daarin staat dat zij meerdere internationale toernooien per jaar organiseren. Dat roept een aantal vragen op: enorme verkeersaanzuigende werking, waar moet iedereen parkeren, enorme lawaaioverlast naar de wijk. 
 Waarom in een woonwijk honkballen? Kan dit niet aan rand van zeist, Bv bij seastum? 

Marion Wemekamp July 13, 2020

Waarom gaat de komst van Phoenix ten koste van het kleine beetje openbaar grasveld dat we zouden behouden en niet van de woningbouw? 

Cookie settings