Sortie 16Betaalbare en duurzame woningen

Betaalbare en duurzame woningen

In de regio is behoefte aan betaalbare woningen, vooral bij mensen met een middeninkomen. In het plan voor Sortie 16 zijn vooral woningen voor deze groep opgenomen. Het streven is dat de woningen nul-op-de-meter zijn en dus zelf de energie opwekken die nodig is voor het verbruik.

Reacties op het forum

Verschillende woningen en prijzen

Bij Sortie 16 komt een mix van woningen, voor uiteenlopende doelgroepen. 25 procent van de woningen wordt sociale huur. Daarnaast komen er veel middeldure woningen. Denk aan appartementen of kleine eengezinswoningen. De meeste koopwoningen hebben een prijs tot maximaal € 450.000. Duurdere woningen zijn straks vooral in de nieuwe woonwijk Vliegbasis Soesterberg te vinden, die aan Sortie 16 grenst. Zo vullen beide plannen elkaar aan.

Segment    
Prijsniveau     
Percentage 
Sociaal     Sociale huur tot € 737 20-30%
Midden laag  Middeldure huur tot € 950
Middeldure koop tot € 325.000
20-30%
Midden hoog Middeldure huur boven € 950
Middeldure koop tot € 450.000
20-30%
Duur Koop tot € 600.000  Max 25%

 

woningen tussen bomen
eensgezinswoningen tussen bomen
appartementencomplex
appartementencomplex in het groen
 

Duurzame energie

In het bosachtige, laaggelegen gebied waar de woningen komen, is het lastig om met zonnepanelen te werken. Daarom wordt gezocht naar andere slimme oplossingen voor duurzame energie. Denk aan het benutten van daken in de buurt voor zonnepanelen. 

De mogelijkheden voor bodemenergie (warmte uit de bodem) worden besproken met Vitens en de Regionale Uitvoeringsdient (RUD) Utrecht. Omdat Sortie 16 in de buurt ligt van een gebied voor waterwinning, gelden hiervoor specifieke eisen. 

Cookie-instellingen