Operatie Steenbreek

Steenbreek, tegel eruit en plant erin

'Tegel eruit en plant' erin is het motto van operatie Steenbreek. Met een werkgroep van ongeveer tien mensen geven wij Steenbreek in Zeist handen en voeten. Voor privétuinen en voor het openbaar gebied.

Op 28 maart is het Landelijke Steenbreekdag. De werkgroep Steenbreek van Samen Duurzaam Zeist doet daar natuurlijk aan mee. Op vier locaties in Zeist komen er kramen waar mensen tegen inlevering van een tegel gratis plantjes kunnen meekrijgen. De stands moeten bemenst worden en wie daar belangstelling voor heeft kan zich opgeven bij SDZ. 

De locaties in Zeist zijn op 28 maart: Centrum, de Clomp, Vrijheidsplein en (winkelcentrum) Kerckebosch. De kraampjes zijn geopend van 11 tot 16 uur. Het is ook mogelijk een deel van die tijd mee te helpen. 

De werkgroep Steenbreek probeert te bevorderen dat openbare ruimte en tuinen in Zeist ontsteend en vergroend worden. Iedereen weet wel de voordelen daarvan: goed voor de insecten , de biodiversiteit, antwoord op hitte stress en sterke regenval en ook nog eens leuk voor de kinderen (spelen).  Wie daarvoor interesse heeft kan mee gaan werken met de werkgroep. 

We kunnen nog verdere versterking gebruiken. 

We zoeken naar:

  • Mensen die in de werkgroep willen meedoen om Zeist te vergroenen. Bijvoorbeeld plannen bedenken, promotie-activiteiten ondernemen, activiteiten in wijk- of buurt ondernemen, je tuin als voorbeeldproject inbrengen, enz.

 

Wil je actief mee denken over Operatie Steenbreek? Meld je aan!