Duurzame Ideeën Challenge

Jongeren hebben soms ideeën waar wij als volwassenen niet aan gedacht hebben. En door zelf oplossingen te bedenken, zal de intrinsieke motivatie ook nog eens groter zijn. Daarom is de Duurzame ideeën challenge voor basisscholen uit de gemeente Zeist opgezet.

Zes scholen uit de gemeente Zeist doen mee: CBS Nije-Kroost, C.P. van Leersumschool, OJS Het Spoor, OBS Op Dreef, OBS Pirapoleon en de Zeister Schoolvereeniging. Dit zijn in totaal 11 groepen van groep 6 t/m 8.

Elke groep krijgt 3 workshops met informatie, brainstormsessies en het verbeelden van hun idee. Daarna presenteren zij hun ideeën op school aan de overige leerlingen en/of ouders om hun te inspireren.

Op woensdagmiddag 6 november 2019 worden de beste 3 ideeën van elke school gepresenteerd tijdens de Finale. We zijn van 16.00-18.00 uur te gast bij het Openbaar Lyceum Zeist. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom. Het is zelfs een aanrader! Ook voor inwoners en bedrijven om inspiratie op te doen. Aanmelden is verplicht i.v.m. de voorbereidingen.

Programma finale:
15.45 inloop
16.00 intro + uitleg
16.15 presentaties
17.15 stemmen + pauze + rondkijken alle ideeën (+ juryoverleg)
17.45 prijsuitreiking
18.00 afsluiting

Tijdens de schoolpresentaties en de finale kunnen alle geïnteresseerden stemmen én aangeven als zij een initiatief willen omarmen.

Wilt u op de hoogte blijven? Of geïnspireerd worden door deze jongeren? Kom naar de finale en volg Samen Duurzaam Zeist op Facebook of Twitter. Of meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Voor specifieke vragen kunt u contact leggen met Karin van Zwetselaar, de initiatiefnemer en organisator van dit project.