Geen gras maar planten voor bestuivers bij inrichting dolderseweg

anoniem December 09, 2019 2971 keer bekeken 4 comments

Op dit moment wordt de Dolderseweg opnieuw ingericht. Fietspad komt op de weg waardoor er extra groenstrook ontstaat. Nu is het plan van de gemeente om daar gras te zaaien. Nu wil ik graag een oproep doen om te komen tot een groenstrook voor bestuivers/ bevorderen biodiversiteit en beleving. Geen veredelde poepstrook. 

4  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Hanna January 23, 2020

Gaat het om de bermen van de provinciale weg? Of betreft het gemeentelijke bermen?

Jelle Schottelndreier January 02, 2020

In het bosrijke Den Dolder is er weinig licht voor bloemplanten. Dus zo'n strook moet je inderdaad benutten voor insectenhelpende bloemplanten. Want de insectenmassa is met meer dan 70% afgenomen. En de meeste vogels en planten leven van insecten. Gras doet bijna niets. Dit is een stille ramp van enorme proporties, volgens de wetenschap.
De gemeente zegt dat "het" straatprofiel is: bomen met gras. Dat betekent: ooit is dat zo bedacht. En nu is het dus hoog tijd om dat profiel te veranderen.

Nicky Kruizinga December 21, 2019

Beste gemeente,

Graag zou ik contact willen met jullie ecoloog of ruimtelijke ordening die hier bij betrokken is. De hoeveelheid groen die er ontstaan en wordt ingevuld door gras- lees poepveld voor honden- is echt zonde. Is goede locatie voor meer. Ik zie hier een mooi moment om samen met bewoonsters en school een leuk initiatief uit te voeren om de biodiversiteit in je gemeente te bevinden op een goede locatie.

gemeente Zeist December 17, 2019

Zeist is een bij vriendelijke gemeente. Zowel bij nieuwe inrichtingen als bij het beheer kijken we wat we kunnen doen om bijen / insecten te helpen. Daarbij kijken we of locaties geschikt zijn en of het vanuit beheer haalbaar is.
In Den Dolder gaan we daarom in het winkelgebied de groenvakken zoveel mogelijk met bloeiende planten inplanten. Waardoor het een aantrekkelijke plek wordt voor bewoners, bezoekers en zeker ook voor insecten. De overige locaties worden ingezaaid met gras dat aansluit aan het bestaande gras. Hiervoor wordt gekozen omdat deze nieuwe groenstroken onderdeel zijn van het hele straatprofiel; gras met bomen.

Cookie settings