Uitzending 6/12 19.05u op NPO2: Gezonde lucht versus hout stoken

Hanna van den Dool December 06, 2019 3208 keer bekeken 2 comments

Op vrijdag 6 december om 19.05 uur is bij MAX op NPO 2 een uitzending van Meldpunt gewijd aan de impact van houtstook.

Kijk mee - of kijk terug ;-) - en laat ons weten wat je ervan vindt!

Er zijn al veel mensen actief om de luchtkwalitiet in Zeist te monitoren. Bijvoorbeeld SMAL Zeist en de Snuffelfietsers. En ook kun je via het RIVM inzicht krijgen in de door Citizen Scientists gemeten luchtkwaliteit. Hierop is te zien dat er helaas nog steeds veel plekken en tijden zijn waarop de luchtkwaliteit ronduit ongezond is.

Wil je meehelpen om de luchtwaliteit te verbeteren in Zeist? Meld je aan bij hanna@samenduurzaamzeist.nl

Een paar weken geleden is het RIVM gestart met een zgn. stookalert. Zie ook het artikel in de Nieuwsbode geschreven door een paar inwoners van Zeist:

2  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Jelle Schottelndreier December 10, 2019

Er is een enorm verschil tussen de verbranding en dus de uitstoot in openhaarden en in houtkachels. Tussen houtkachels zijn er ook nog verschillen. Het wordt tijd dat die op een rijtje worden gezet.
Los van de stooktips die de gemeente al geeft op https://www.zeist.nl/inwoner/afval-bomen-en-milieu/verantwoord-hout-stoken/

Teni December 06, 2019

Hout stoken in een openhaard of andere kachel vervuilt de lucht en is in de omgeving goed te ruiken. Er is een modelkachel, nogal prijzig, die alles goed verbrand en geen nare lucht verspreid en geen lucht vervuilt. Openhaarden dienen verboden te worden.

Cookie settings