Huizen of vlees?

Jelle Schottelndreier 06-09-2019 2378 keer bekeken 2 reacties

Inheemse stammen worden uitgemoord voor onze vleesindustrie, de Amazone platgebrand, onze natuur vergiftigd met stikstof (nitraat en ammoniak uit mest), en de zorgverzekering duurder door al die vleesconsumptie.
Nederland is de grootste sojaimporteur ter wereld, in absolute cijfers. Soja voor veevoer. Het meeste vlees wordt geëxporteerd, de mest blijft hier.

Johan Vollenbroek van Mobilisation for the Environment (Mob), zelf boerenzoon, denkt ook dat de veestapel flink kleiner moet om de stikstofnormen te halen. Hij zorgde er met een procedure voor dat de regeling Programma Aanpak Stikstof (PAS) in mei van tafel ging. ,,De veesector is goed voor minder dan twee procent van het nationaal inkomen, maar gijzelt nu de hele economie”, zei hij in een interview met deze site.
https://www.ad.nl/wonen/hoe-de-veehouderij-de-bouw-van-woningen-remt~a5b646b5/

2  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
E.M van Tuijn 11-09-19 om 18:23

Het goede nieuws is dat iedereen grote klimaat impact kan hebben door minder of geen dierlijke producten te gebruiken.

Hanna van den Dool 07-09-19 om 11:10

Goed dat je hier aandacht aan geeft, Jelle. Het eten van dode dieren veroorzaakt nog meer ellende dan op het eerste gezicht lijkt. Niet alleen voor de dieren zelf, maar uiteindelijk ook voor de mensen, het milieu en de samenleving als geheel. Met onze boodschappen maken wij telkens weer een keuze. In welke wereld willen we leven?

Cookie-instellingen