Bas Haring en biodiversiteit

Hanna van den Dool 07-08-2019 3285 keer bekeken 1 reacties

Leidt verlies van biodiversiteit écht tot ineenstorting van de natuur?

In zijn boek Plastic Panda's onderzoekt Bas Haring op een filosofische manier de waarde van biodiversiteit en concludeert hij dat die waarde eerder gevoelsmatig en subjectief is dan wetenschappelijk. Op 24 mei schreef hij in het FD een essay over de overschatting van de waarde van biodiversiteit.

In het essay https://opinie/1302312/leidt-verlies-biodiversiteit-echt-tot-ineenstoring-van-de-natuur# stelt filosoof Bas Haring dat in de discussie over biodiversiteit feiten en waardeoordelen veel te veel door elkaar heen lopen. De geloofwaardigheid van de wetenschap staat daardoor op het spel.

Wat vind jij daarvan?  Ben je het met hem eens?

 

 

1  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Jelle Schottelndreier 11-09-19 om 23:48

Ik heb het essay niet gelezen, maar ik zou er niet op gokken om een filosoof te laten beslissen over ons voortbestaan, waar biologen, landbouwkundigen en ecologen er heel duidelijk over zijn: ons leven wordt geschraagd door vele verknopingen met de natuur, de biodiversiteit.

Cookie-instellingen