Elk plat dak een tuintje in spé

Anne-Marie Bergervoet July 10, 2019 1334 keer bekeken 2 comments

In Zeist loopt op dit moment een project voor particulieren om een sedumdak aan te leggen: vetplantjes die groeien op een onderlaag die regen opvangt en vasthoudt. Insecten zijn er blij mee, zo'n dak isoleert en voorkomt/vermindert de warmtestress en het is een mooi gezicht. De Utrechtse bushokjes geven het goede voorbeeld. Lijkt me ook iets voor Zeist.

 

 

2  Comments

Fields with an * are required.

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Hanna van den Dool September 10, 2019

Wat jij doet Jan Willem, is natuurlijk het meest duurzaam! Als we dat allemaal konden doen dan was er heen milieuprobleem meer! Ik word graag op de hoogte gehouden van je experiment.
Zelf ben ik ook iets op een dakje aan het uitproberen geweest, maar dat werd helaas niet iets moois... Ik hoop en verwacht dat ondanks het (gerecyclede) plastic de voordelen bij ons sedumdak project uiteindelijk groter zullen zijn dan de nadelen.
Succes!
Hanna

jan willem arends July 25, 2019

Goed idee maar weet dat de meeste sedumdaken, ja ook de bushokjes, heel veel plastic bevatten (diverse synthetische doeken, plastic bakjes). Ik vermoed dat het ook zonder kan en ik ben dat op mijn volkstuin aan het uitproberen: 1 laag EPDM (sybthetisch rubber dat circa 30 jaar meegaat), 1 laag glas (liefst met afgeronde randen), laag grind en laag aarde.