Hoe regel jij financiering voor je initiatief?

Charlotte Post May 20, 2019 766 keer bekeken 3 comments

Ben je initiatiefnemer van een SDZ project of ben je als enthousiaste vrijwilliger betrokken? Dan kom je (mogelijk) voor de uitdaging te staan om financiering te organiseren voor initiatieven die je ontplooit. Hoe doe je dat op een slimme manier die past bij jou en je project?  Joost van Ettekoven (de Groene makelaar) heeft de afgelopen jaren talloze potjes aangevraagd en op heel wat fondsen en prijsvragen ingetekend. Vaak kreeg hij het geld toegekend. Wij zijn benieuwd naar jullie creatieve oplossingen en vragen en dilemma's. Deel ze met ons via deze oproep of door aan te schuiven op 4 juni. Daarmee help je jezelf en andere initiatiefnemers verder!

Op dinsdagavond 4 juni organiseren Charlotte Post en Joost Ettekoven een workshop over financiering voor je initiatief. Op deze avond krijg je een aantal manieren aangereikt om in je eigen projecten toe te passen. Daarnaast gaan we ook ideeën bedenken of we eventueel gezamenlijk financiering kunnen organiseren. 
Kom jij in je project de financieringsvraag tegen en wil je daar graag met andere initiatiefnemers/projectleiders over nadenken? Dan ontmoeten wij je graag op 4 juni a.s. in onze nieuwe co-work-space van Samen Duurzaam Zeist aan de Dijnselburgerlaan 7.

Fijn als je je van te voren aanmeldt door een mailtje te sturen naar charlotte.post@samenduurzaamzeist.nl
 

3  Comments

Fields with an * are required.

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
anita versteeg June 24, 2019

ik wil graag hierover in gesprek over een plan wat wij hebben

Charlotte May 24, 2019

Super Egon, van harte welkom. Hoe meer initiatiefnemers komen hoe waardevoller de bijeenkomst zal zijn! Ik denk ook dat de organisatievorm van de initiatief gevolgen heeft voor de financiering (of eruit voortkomt). Heb heel veel zin ervaringen uit te wisselen. Tot 4 juni!

Egon Kastelijn May 21, 2019

Hallo Charlotte,

Wat een goed initiatief om zo'n workshop te organiseren!
Wij zijn twee jaar geleden een burgerinitiatief gestart voor het meten aan luchtkwaliteit, en liepen daarbij ook tegen het financieringsvraagstuk aan. En ook tegen de vraag welke organisatievorm het beste past.
In ons geval bleek het oprichten van een coöperatie de beste manier om de financiën in goede banen te leiden, maar dat kan voor ieder initiatief verschillend zijn.
Wij schuiven 4 juni graag aan om onze ervaringen op dit gebied met andere initiatieven te delen.

hartelijke groet,
Egon