Bermbrigade verzamelt 55 kilo zwerfafval rond Slot Zeist

Hans Snel February 04, 2020 604 keer bekeken 0 comments

Iedere maand trekt de Bermbrigade erop uit om ergens in Zeist zwerfafval te verzamelen. Ditmaal stond het gebied rondom Slot Zeist op het programma. Elf deelnemers verzamelden samen 55 kilogram zwerfafval, waaronder 190 lachgas-patronen. Een deel van het plastic gaat naar de werkgroep Precious Plastic, die er met behulp van de shredder en volgende bestemming aan geeft.

De Bermbrigade is ontstaan uit een team enthousiaste plastic-rapers die anderhalf jaar geleden de Cleanup Day Zeist organiseerden en dit in 2019 herhaalden. Om nog meer impact te hebben, pakken ze nu maandelijks een aantal bermen aan. Rond Slot Zeist zijn de Koelaan, de Karpervijver en parkeerterrein Zinzendorf gereinigd (zie het kaartje hieronder). 190 lachgaspatronen maakten deel uit van de enorme berg zwerfafval.

De volgende Bermbrigade vindt plaats op 7 maart. Deelnemers verzamelen om 10 uur bij Samen in Zeist, Laan van Vollenhove 2967 en verzamelen dan tot 11 uur plastic rondom Vollenhove en langs de Dreef. Volg de Facebookpagina van Cleanup Day Zeist voor het laatste nieuws.

Heb jij interesse om af en toe of vaker mee te lopen? Je kunt je op drie manieren aanmelden:

·       Door een e-mail te sturen naar cleanupdayzeist@gmail.com

·       Door een whatsapp bericht te sturen naar Linda Ooms (06-24815687)

·       Door je bij het volgende Facebook-evenement van Cleanup Day Zeist aan te melden

0  Comments