KIEM: een steuntje in de rug voor natuur en duurzaamheid

Anne-Marie Bergervoet 15-01-2020 5945 keer bekeken 2 reacties

Natuurloket KIEM is een succes en wordt daarom verlengd. Ook in 2020 kunnen groene initiatiefnemers financiering aanvragen voor hun projecten.

KIEM breidt bovendien uit: duurzaamheidsprojecten op het gebied van voedsel en afval maken nu ook kans op een bijdrage Het Elise Mathilde Fonds, het K.F. Hein Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht willen zo nog meer vrijwilligersprojecten op het gebied van natuur en duurzaamheid in de provincie Utrecht een boost geven.

Natuur en Duurzaamheid

Het Elise Mathilde Fonds, het K.F. Hein Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht houden van groen en willen natuur- en duurzaamheidsinitiatieven in de provincie Utrecht stimuleren en ondersteunen. Door bewonersinitiatieven wordt de provincie groener, de natuur diverser en helpen de fondsen inwoners die zich vrijwillig inzetten voor natuur en duurzaamheid in hun omgeving.

Voor alle soorten natuurprojecten en voor duurzaamheidsprojecten op het gebied van voedsel of afval kan een bijdrage worden aangevraagd. Denk aan bijenkasten, moestuinen, paddenpoelen of insectenweiden en natuureducatieprojecten of het opruimen van afval in de natuur.

 Geld voor groen bij KIEM

Met de natuurregeling KIEM kunnen stichtingen en verenigingen in één beknopte aanvraag bij alle drie de fondsen een bijdrage aanvragen.

Aanvragen voor KIEM kunnen doorlopend ingediend worden en hebben een behandeltermijn van ongeveer twee maanden. Middelgrote groeninitiatieven komen in aanmerking voor een bijdrage van maximaal € 5.000 en soms kan hiermee een project volledig gefinancierd worden. Ook een groen idee?

Kijk voor meer informatie over richtlijnen en criteria op www.cultuurfonds.nl/KIEM.    

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
Een momentje...

2  reacties

Anne-Marie Bergervoet

23-01-20 om 10:39

Om subsidie aan te vragen, moet je als bewonersinitiatief een vereniging of stichting zijn. Een stichting oprichten loopt via de notaris maar een vereniging kun je kosteloos onderhands oprichten. Je moet wel verenigingsstatuten opstellen maar dat is een kwestie van afkijken of tegen een gering bedrag downloaden via bij voorbeeld www.DoeHetZelfNotaris.nl.

Jelle Schottelndreier

17-01-20 om 0:12

Is dit alleen voor stichtingen en verenigingen, of ook voor bewonersinitiatieven?

Cookie-instellingen