Jouw huis slimmer helpt bij verduurzamen

anoniem 12-12-2018 68 keer bekeken 0 reacties

Jouw Huis Slimmer is het onafhankelijke energieplatform van gemeente Zeist, waar je stap voor stap kunt beginnen met het verduurzamen van je woning. De site komt voort uit een samenwerking vanuit 15 gemeenten in de regio Utrecht.

Jouw Huis Slimmer is het onafhankelijke energieplatform van gemeente Zeist, waar je stap voor stap kunt beginnen met het verduurzamen van je woning. De site komt voort uit een samenwerking vanuit 15 gemeenten in de regio Utrecht. Je vindt op dit platform dan ook informatie, inspiratie en activiteiten in de regio. Ook vind je er een aantal handige testen om inzicht te krijgen in jouw energiegebruik en energieadvies aanvragen over verschillende duurzame maatregelen zoals dakisolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Doe de Quickscan!

Is jouw energierekening hoger of lager dan gemiddeld? Of is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?
Wat past er nu bij jouw huis en jouw portemonnee? Om hierachter te komen zijn er verschillende vrijblijvende adviezen waar je gebruik van kunt maken, waaronder de Quickscan. Met een aantal handige testen krijg je meer inzicht in jouw energiegebruik. Op de site kun je ook de verhalen lezen van andere mensen die aan de slag zijn gegaan met het verduurzamen van hun huis. Of kom naar één van de activiteiten om informatie in te winnen en inspiratie op te doen.

Aan de slag

Kijk op de site wat de verschillende maatregelen inhouden die je kunt nemen en vraag informatie aan. Je vindt hier ook informatie over subsidie en financiering.

Mijn Groene Huis

Je kunt ook terecht bij Mijn Groene Huis. MGH is ook onafhankelijk en helpt alle huiseigenaren in Zeist bij het zorgeloos duurzaam verbeteren van hun huis. Zie www.mijngroenehuis.nu.  Je kunt bijvoorbeeld een gratis gesprek aanvragen met een energieambassadeur. Dat is geen professional, maar een ervaringsdeskundige. Hij of zij kan met je van gedachten wisselen over de mogelijkheden die er zijn om uw huis te verduurzamen.

 

Lees het originele bericht op Zeist.nl

0  reacties