Filmvertoning en nabespreking The Story of Plastic

1462 keer bekeken 0 reacties

De werkgroep Afval 0.0 biedt je de mogelijkheid om de film The Story of Plastic thuis gratis te bekijken. Bovendien kun je deelnemen aan de online nabespreking op donderdag 28 mei van 20:00 tot 21:30 uur, onder leiding van moderator Job Boot. Aanmelden: zie agenda

De Story of Plastic uit 2019 laat de keerzijde zien van de westerse manier van leven en consumeren. Op een confronterende manier brengt de film in beeld wat wereldwijd het effect is op de gezondheid van onze planeet en op de mensen die er wonen. Deze film bied je inzicht in de achterkant van onze consumptiemaatschappij, en verandert voorgoed hoe je daarover denkt.

Het startpunt is de ontdekking van plastic vanaf 1930. De film start met fascinerende beelden over hoe in de jaren 30 werd gekeken werd naar dit materiaal met onbegrensde mogelijkheden. Deze beelden worden afgewisseld met beelden van de dramatische gevolgen als er op grote schaal plastic gemaakt, vaak eenmalig gebruikt en weggegooid wordt. Deze film verandert waarschijnlijk je blik op recycling voorgoed. Veel westerse landen exporteren namelijk plasticafval van lage kwaliteit naar arme landen. In de praktijk proberen arme gezinnen een inkomen uit verdere recycling te halen, maar met grote gevolgen voor hun gezondheid en welzijn. De plasticcrisis is een groot probleem met steeds groeiende gevolgen. Daarom is het nodig dat we onze leefstijl onder de loep nemen en minder afval gaan produceren.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen