Biologisch plantgoed -voor alle zekerheid

Anne-Marie Bergervoet 23-04-2019
943 keer bekeken 3 reacties

Vorige week bezochten we voor het eerst kwekerij Van Houtum in Doorn. Dat is vanuit Zeist het dichtstbijzijnde adres voor de aanschaf van biologisch geteelde planten, perkgoed en zaden.

We waren op het idee gebracht door alle negatieve berichten over planten en zaden die bewerkt zijn met chemische middelen en daardoor giftig voor insecten. Biologisch is veilig.

Het was een verademing voor mensen zoals ik die gewend zijn aan ketens als Intratuin, Kwantum en Ranzijn. Hier geen tuinmeubilair, geen barbecues, geen huisdierenattributen of - voedsel, geen plastic bloemen en – zeker zo belangrijk – geen kunstmatig voortijdig in bloei getrokken planten. Want dat verzwakt en verkleint hun overlevingskansen op termijn.

Maar wat een keuze! En gewoon knielen om de plantjes van dichtbij te bekijken. Zoals je ook doet in de tuin. En het plantgoed is net zo ver qua groei als hoort in deze tijd van het jaar. Past dus prima bij wat er al staat in je eigen tuin. Met duidelijke info over naam, hoogte, bloeitijd en -kleur. Aan jou de keuze.

Dit adres is wat ons betreft een aanrader als je zeker wilt weten dat je planten koopt die veilig zijn voor insecten zoals bijen.  En als je toch in de buurt bent: de kwekerij zit naast het Nationaal Bomenmuseum Gimborn. Ook een bezoekje waard.. We waren op het idee gebracht door alle negatieve berichten over planten en zaden die bewerkt zijn met chemische middelen en daardoor giftig voor insecten. Biologisch is veilig.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

3  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Jelle Schottelndreier 01-07-19 om 0:56

Trouwens, het Gimborn Arboretum is geweldig, maar kost wel € 6,50 p.p. en museumkaart is niet geldig. Aan de andere kant: daardoor kun je er heel rustig wandelen.
Ik overweeg een jaarkaart voor 25€.

Jelle Schottelndreier 01-07-19 om 0:52

Goed om te weten! Dit zocht ik al tijden.

Rianne Strijker 30-04-19 om 13:22

Wat goed om dit te lezen! Ik denk dat ik er binnenkort ook naar toe ga om nog wat groente, kruiden en theeplanten voor de (moes)tuin aan te schaffen.

Cookie-instellingen