Tuintje Verder

Vrijwilligers van Tuintje Verder in actie

Houd jij van tuinieren en mis jij een tuin bij jouw woning? Of kom je in jouw eigen tuin wat ruimte tekort? Bijvoorbeeld voor het kweken van groenten en kruiden? Of… heb jij een tuin bij jouw woning en houd je helemaal niet van tuinieren? is het onderhoud meer een last dan een lust? Lees dan vooral verder. Voor mensen zoals jij is het platform Tuintje Verder in het leven geroepen.

Stukje privétuin in bruikleen

Tuintje Verder bemiddelt bij het gebruik van een privétuin door anderen, zoals buurtbewoners. Maar je kunt ook denken aan scholen, kinderdagverblijven of dagbesteding van een zorgorganisatie.

Eerste tuin in Zeist-West

Afgelopen jaar zijn we gestart met een eerste tuin in Zeist-West. In deze tuin hebben we vier moestuintjes van ongeveer 15 m2 kunnen realiseren voor vier buurtbewoners. De voor de bewoner veel te grote tuin is in tweeën gedeeld, zodat de bewoner een eigen privétuin behoudt en de buurtbewoners gebruik kunnen maken van het andere deel van de tuin.

Spelregels

Voor de tuinen van Tuintje Verder gelden een aantal spelregels. Je mag de tuin alleen gebruiken om te tuinieren. Je mag er bijvoorbeeld geen huisje of schuur op zetten en ook is het niet bestemd voor recreatie. Dus geen barbecuefeestje bijvoorbeeld. Of een zwembadje voor de kinderen.

De tuin wordt in bruikleen gegeven aan drie tot vier bewoners uit de omgeving. Het enige dat je betaalt, zijn de onkosten van water en stroom. En uiteraard wat jezelf in jouw leentuin wilt planten. Je sluit een overeenkomst, waarin jullie een opzegtermijn overeenkomen. Het is een tijdelijke overeenkomst voor tenminste het komende seizoen. De tuin wordt leeg aan jou opgeleverd. Na beëindiging van de overeenkomst, lever jij de tuin ook weer leeg op.

Meer info

Heb jij interesse of wil je er meer over weten? Neem dan contact op met de Groene Makelaar, Joost van Ettekoven, via jvettekoven@gmail.com

Tuintje Verder is een initiatief van de Groene Makelaar. De Groene Makelaar is verbonden aan Samen Duurzaam Zeist. Tuintje Verder is ontstaan uit het project Meer Tuin, Meer Mens, waarbij hulp wordt geboden aan inwoners van Zeist die het onderhoud van hun tuin zelf niet meer kunnen realiseren. Tuintje Verder wordt ondersteund door Gemeente Zeist en woningbouwcorporaties.

Cookie-instellingen