KlimaatGesprekken

Een klimaatgesprek

Waarom is klimaatverandering zo makkelijk te negeren in ons dagelijks leven?

We weten dat het anders moet en zijn vol goede voornemens, maar in de praktijk blijkt het veel lastiger dan je denkt…

Dit heeft onder andere te maken met het veranderen van ons gedrag door het maken van andere keuzes. En dit is een van de sleutels tot een duurzamere wereld. 

Zes dappere Zeistenaren gingen de confrontatie met zichzelf aan en volgden een serie van 6 (online) KlimaatGesprekken. Onder leiding van ervaren klimaatcoaches Kim en Richard zijn ze gestart met de 'Waarom?'. Hier kwamen hele verschillende redenen naar voren.

Ze onderzochten vervolgens  thema’s als reizen, wonen, voedsel en consumptie. Hoe werkt dat bij jou en hoe kan je duurzamere keuzes maken? Door erover te praten kom je tot inzichten, die je vervolgens met behulp van een werkboek en leuke werkvormen vertaalt in praktische handvatten. Daarnaast leer en ervaar je ook hoe je de gesprekken met anderen hierover aan kunt gaan.

In 2022 willen we met onze ervaringen nog meer KlimaatGesprekken gaan organiseren in Zeist. Lijkt het je leuk om in/met je straat/ vereniging/ vriendengroep deze gesprekken te organiseren of ze misschien zelf te geven? Stuur een mailtje naar Roos (een van de nieuwe coaches in Zeist van de KlimaatGesprekken). 

In het najaar zijn er weer landelijke driedaagse trainingen waar je de opleiding tot Klimaatgesprekken Coach kunt volgen. Die zijn alle drie in Utrecht.  Als je in Zeist woont kan Klimaatgesprekken je die training met forse korting aanbieden door een subsidie van de gemeente Zeist. 

  • Training 1: vrijdag 21 oktober, zaterdag 22 oktober, zondag 30 oktober
  • Training 2: donderdag 3 november, vrijdag 4 november, vrijdag 11 november
  • Training 3: vrijdag 18 november, zaterdag 19 november, zondag 20 november

 Wil je meer weten over de KlimaatGesprekken, stuur een mailtje of kijk op de website van KlimaatGesprekken

Cookie-instellingen