Boswerf1
Boswerf3
opgehaald plantje
planten op tafel
Boswerf2
schoolbord2
previous arrow
next arrow

Vooraf

Soms heb je teveel planten. De vrouwenmantel blijft maar doorgroeien en de herfstanemonen kruipen de hele tuin door. Dus moeten er planten verwijderd worden. En dan? Hopelijk kun je wat kwijt aan buren of vrienden, maar als dat niet zo is, verdwijnen de planten in de vuilnisbak. En dat is jammer, toch?

Het gaat ons in ieder geval aan ‘t hart, als wij planten in de groenbak moeten gooien.

Maar er is een oplossing voor: het plantenasiel!

Er zijn in de gemeente Zeist vier plantenasielen waar je tuinplanten die over zijn naar toe kunt brengen én waar je ook gratis tuinplanten kunt halen. Er zijn twee locaties waar ook kamerplanten geruild kunnen worden. En dan zijn er in verschillende wijken ook nog plantenasielkratten.

De spelregels van Plantenasiel Zeist

Brengen:

Tuinplanten kunnen op alle locaties worden ingeleverd tijdens de openingstijden. Kamerplanten kunnen alleen bij locatie Weggeefwinkel en bij De Boswerf ingeleverd worden (zie openingstijden hier). Graag aanleveren in pot met de naam van de plant erbij.

Let op: geen planten achterlaten voor de poorten van de locaties als ze dicht zijn!

Je kunt tuinplanten (vaste planten en één- en tweejarigen), kleine struiken, bollen, zaden en stekjes inleveren (ook van groenteplantjes). Wel graag zonder ziektes en onkruiden.

We zijn ook blij als we een hele tuin kunnen leeghalen. Bij verbouwingen, nieuwbouw of verhuizingen gaat soms de hele of de halve tuin op de schop. Mail ons van tevoren op info@plantenasielzeist.nl, en dan kijken we hoe en wanneer we kunnen langskomen.

Voor grote bomen en grote struiken hebben we geen plaats, maar als je hier een berichtje achterlaat, kunnen ze via de Facebook pagina van het plantenasiel aan onze volgers worden aangeboden. Of mail een foto en beschrijving naar info@plantenasielzeist.nl.

Halen:

Maximaal 4 planten (afhankelijk van het aanbod).

Zelf een doos of tas meenemen.

Geen professioneel verzorgingsadvies (Google!), geen garantie, maar wél gratis.

Boswerf1
Boswerf3
opgehaald plantje
planten op tafel
Boswerf2
schoolbord2
previous arrow
next arrow