Energiebespaartip 14

3141 keer bekeken 0 reacties

Bespaartips over het reinigen en drogen van je kleding en van de vaat

Energiezuinig je was drogen.

De beste wasdroger is géén wasdroger. Wie zijn was aan de lijn hangt, bespaart hiermee €75,- tot €100,- per jaar. De besparing op aanschaf van de machine en elektriciteit bij elkaar opgeteld. Heb je een wasdroger, dan kun je ervoor kiezen om de was vaker op te hangen. Iedere keer dat je dit doet, bespaar je 25 tot 50 cent, afhankelijk van het energielabel van je apparaat. Dus als jouw kind een ‘heitje voor een karwijtje’ zoekt, houd jij er zelf ook nog iets aan over. 

 
Toch een wasdroger? Let dan op het energielabel 
 
Heb je geen ruimte om je was uit te hangen? Of vaak niet de tijd? En ben je toe aan een nieuw apparaat? Let dan op het energielabel. Een warmtepompdroger met energielabel A++ verbruikt per jaar ongeveer €45,- minder stroom dan de gangbare condensdroger. Zo’n apparaat is wel wat duurder, maar dat ga je weer terugverdienen met een lager stroomverbruik. En koop het juiste formaat apparaat, afgestemd om de omvang van je wasmachine. Zo draai je altijd met een volle trommel. 
 
Heb je een nog werkende condensdroger? Reken dan eens uit wat het je bespaart om nu over te stappen op een zuinige warmtepompdroger. Via een lager stroomverbruik ga je de aanschaf in een aantal jaar terugverdienen. 
 
Goed ventileren

Als je geen ruimte hebt om de was buiten te hangen, zorg dan wel voor voldoende ventilatie. Vochtige lucht vraagt meer energie om op te warmen. En vocht in huis kan vervelende en ongezonde schimmel veroorzaken. 
 
Veel meer informatie over je was drogen vind je op de website van Milieu Centraal.

 

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen