Energiebespaartip 6: Was alleen met een goedgevulde trommel.

2902 keer bekeken 0 reacties

Bespaartips over het reinigen en drogen van je kleding en van de vaat

Een wasmachine is gemiddeld verantwoordelijk voor 4% van de energierekening. Met een paar simpele veranderingen in je wasgedrag kan je hier flink op besparen!

 

Was zoveel mogelijk met een volle trommel. Dat is nog best lastig want wanneer is die vol? Een goede regel is dat wanneer je nog een hand op het wasgoed kunt leggen, de trommel goed gevuld is. Naast energie bespaar je dan ook nog flink op de kosten van het wasmiddel! 

Houd wel rekening met het soort wasgoed. Met een katoenwas mag de trommel wel helemaal vol. Dus indien mogelijk, kies dan voor het zuinigere katoenwasprogramma. Synthetische was, wol en fijne was moet je voorzichtig wassen met een halfvolle trommel. Raadpleeg hiervoor de handleiding van je wasmachine.

Sla het voorwasprogramma over. Dit is vaak niet nodig. 

Een rekenvoorbeeld: wanneer je 2 keer per week een volle trommel wast in plaats van 4 keer een halfvolle trommel, bespaar je €10 tot €30 per jaar.

En centrifugeer zoveel mogelijk op de hoogste stand, als je een droger gebruikt (liever niet natuurlijk) dan draait die korter en dat scheelt ook  weer energie.

 

 

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen