Installeer een pompschakelaar (vloerverwarming)

Maarten Eijkhout 20-11-2018
3082 keer bekeken 0 reacties

Bespaartips bij het gebruik van elektrische apparatuur (hifi-apparatuur, computers, keukenapparatuur, badkamerapparatuur, enzovoort)

Vloerverwarmingen hebben vaak een pomp die dag en nacht, zomer en winter draait. Die pompen gebruiken soms 45W. Door een pompschakelaar draait de pomp voortaan alleen nog maar als het nodig is.

Veel vloerverwarmingen hebben een pomp om het water rond te pompen die altijd draait. Die pompen hebben vaak een vermogen van 40W. Als de verwarming niet nodig is (zomer, 's nachts) is dat eigenlijk niet nodig. Een pompschakelaar wordt tussen de stroomtoevoer van de pomp geplaatst. Er zit een voeler op de aanvoerbuis van het warme water. Als daar warm water door aangevoerd wordt, schakelt de pompschakelaar de pomp in. Toch al gauw een besparing van meer dan 200KWh per jaar.

Een voorbeeld (maar er zijn ook andere te koop): https://www.tercalshop.nl/pompschakelaars/10-tercal-pompschakelaar-type-tpomp3-11e.html.

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen