Toekomstbestendig wonen - pdf (964 kB)

1470 keer bekeken 2 comments

In de week van de Maaltijd van Zeist hebben we als raadsleden en ambtenaren honderden mooie, interessante, leuke en leerzame gesprekken gevoerd met inwoners en ondernemers. Hartelijk dank daarvoor! Alle ideeën zijn nu verzameld in een zogeheten ‘Receptenboek’. Tot woensdag 17 oktober 2018 was het mogelijk om het receptenboek aan te vullen met verbeteringen of nieuwe ideeën. Hieronder vind je de inhoud van de definitieve versie van het Receptenboek, opgeknipt in 11 thema’s.

Het Receptenboek (definitieve versie)

Het Receptenboek bestaat uit een inleiding en 11 thema's waaronder de verschillende ideeén zijn verdeeld:

 

Dit is het hoofdstuk Toekomstbestendig wonen van het Receptenboek voor De Maaltijd van Zeist. In dit pdf document staan alle verzamelde ideeën over Toekomsbestendig wonen.

Reactiemogelijkheid gesloten

De reactie mogelijkheid is gesloten. Tussen 12 en 17 oktober was het mogelijk om nog te reageren op het 'concept Receptenboek'. Heb je toch nog een goed idee voor een goed leven in Zeist en wil je deze delen? Dan kun je je idee kwijt in het forum 'Deel jouw idee'. Let op: dit idee, wordt niet meer opgenomen in het Receptenboek, maar we spelen het door naar de afdelingen die zich met het onderwerp bezighouden. Van hen krijg je een reactie.

2  Comments

anoniem October 16, 2018

Beste Agnes,
Dank je wel voor de tips, ik heb de ideeën doorgegeven aan de organisatie van de Maaltijd. Zij nemen je tips mee in het receptenboek. Vanavond is er overigens nog een mogelijkheid om het receptenboek te bekijken en te bespreken tijdens een bijeenkomst met de gemeenteraad. Wellicht is dit ook een mooie kans voor je om je tips te bespreken met de aanwezigen. Je bent van harte welkom vanaf 19.30 uur in de publiekshal van het gemeentehuis.

Groeten,
Nynke

Agnes October 12, 2018

Ik mag mezelf inmiddels amper jongere meer noemen, sta sinds mijn 20e ingeschreven bij woningnet en zou als ik nu een studio accepteer al mijn inschrijftijd en dus al mijn kans op een toekomstbestendige woning kwijt zijn. Ondertussen worden vrijwel alle woningen die geschikt zijn voor een jong gezin door passend toewijzen alleen verhuurd aan mensen met een hoger inkomen.
* Zorg dat mensen hun inschrijftijd niet direct kwijt zijn bij het accepteren van een woning, dat stimuleert doorstroom
* In sommige gemeenten passen woningcorporaties de huurprijs aan bij laag inkomen, zodat de wet die zorgt voor toewijzen op basis van passend inkomen armere gezinnen niet tegenhoudt een gezin te kunnen stichten doordat alleen kans bestaat op woningen met een enkele slaapkamer
* biedt kansen die doorstroom verbeteren, zoals sociale koop voor starters en mensen met een vaste baan met laag inkomen
* bouw ook eens sociale huur in een villawijk, ipv andersom zoals in kerckebosch (prachtwijk overigens)
* laat mensen die van tijdelijke woning naar tijdelijke woning hoppen een wachttijdbonus verdienen, zodat ze sneller kans maken op een vast woning èn leegstand makkelijker aangepakt kan worden met tijdelijke huur doordat het wat oplevert om deze stressvolle woonvorm te omarmen
* geef particulieren de kans woonruimte via woningnet te adverteren