Beste pannenkoekenrecept bekend

De Groene, Gezonde Zeisterpannenkoek heeft de eerste prijs binnengesleept in de receptenwedstrijd van de gemeente Zeist. De gemeente ging op zoek naar het beste pannenkoekenrecept in het kader van de Maaltijd van Zeist. De wedstrijd was een ludieke aanvulling op de recepten voor een goed leven, die door veel inwoners zijn ingeleverd.

Prijsuitreiking

Wethouder Laura Hoogstraten verblijdde de winnaar met een bon voor een pannenkoekendiner voor 4 personen. In het winnende recept wordt gebakken spinazie door het beslag heen gepureerd. De jury koos hiermee voor ‘een origineel recept, waar je al blij van wordt als je het leest’. Uiteraard werd de winnende pannenkoek tijdens de feestelijk uitreiking ook gegeten.

De nummers 2 en 3 kregen respectievelijk een professionele pannenkoekenpan en het boek ‘Pancake adventures’. Alle recepten staan onderaan deze pagina.

Maaltijd van Zeist

De wedstrijd werd gehouden in de week van de Maaltijd van Zeist, die van 1 t/m 6 oktober 2018 was. In de hele gemeente waren gemeenteraadsleden en medewerkers overal in Zeist te vinden om in gesprek te gaan met inwoners en ondernemers. Zo waren er bijeenkomsten bij bewonersverenigingen, werd er langsgegaan bij sportclubs en waren er veel gesprekken met inwoners op straat. Alle binnengekomen ideeën zijn verzameld in een Receptenboek.

Ingezonden Pannenkoekrecepten