Welke verbeteringen zou je voor dit thema graag zien in je straat, buurt of wijk?

Nynke Stiphout (forum en platform beheerder) 03-12-2018 6 reacties

Met dit thema bedoelen we klimaat, water(overlast) en hittestress.

Reageren

  • Jouw berichten bij Praat mee... zijn voor iedereen zichtbaar
  • Heb respect voor elkaar, zie onze gedragscode
  • Wil je op de hoogte blijven van wat er gezegd wordt over het project Buurtparticipatie Couwenhoven? Meld je aan om het project te volgen

6  reacties

Susanne 01-01-19 om 15:48

Wij hebben ook al eerder foto's over de wateroverlast naar de gemeente gestuurd. Waar kan ik de foto's nu naar toe sturen?

Anoniem 01-01-19 om 15:11

Het afgelopen jaar hebben veel buurtbewoners hun achtertuin laten betegelen (liefst met die grote granieten antraciet kleurige...) terwijl het regenwater al zo slecht wegloopt in de wijk en er toch juist is opgeroepen om de tegels uit de tuinen te halen om het regenwater beter te kunnen opvangen en de grote hitte in de zomer tussen de huizen tegen te gaan. Ook de dieren verliezen zo steeds meer hun natuurlijke omgeving. Ik probeer de bewoners wel eens aan te spreken, maar mensen gaan toch liever voor hun eigen gemak. Kan de gemeente hier nog een rol in spelen?

Esther Moors 11-12-18 om 13:37

en stuur een foto door met locatie!

Esther Moors 10-12-18 om 9:35

Dit is precies waarom er groot onderhoud nodig is!
Ken je meer locaties waar er veel plassen staan, laat het weten.

L. Niewerth 07-12-18 om 15:02

Diverse voetpaden zijn door aanleg van nieuwe leidingen enigszins verzakt en bij regen ontstaan er diepe plassen voor de huizen.
Ook zijn er al diverse malen verstoppingen in het riool geweest doordat de hoofdleiding door een gedeelte van een plantsoen loopt en boomwortels de veroorzaker van dit euvel zijn. Diverse malen is hier al over geklaagd, maar er is nog steeds geen verandering gekomen, dus wachten de bewoners af tot de volgende verstopping.

Jan Bonsel 07-12-18 om 13:03

Straat CH 54, naast het speelpleintje. Telkens als het regent loopt al het regenwater vanaf het voetpad de weg op. Daar kan het niet wegstromen naar de put omdat die hoger zit dan waar het regenwater de weg op stroomt. Als gevolg een hele grote, bijna niet over te steken, plas die na een paar uur wel weer de grond is ingezakt. Ik heb dit in de loop der jaren al een aantal keren gemeld. Helaas nooit aktie van de gemeente om het op te lossen.