Wat vind je voor dit thema het meest fijn, waardevol in uw straat, buurt, wijk?

Nynke Stiphout (forum en platform beheerder) 27-11-2018 5 reacties

Met dit thema bedoelen we het gebruik van de buitenruimte zoals het parkeren, speelvoorzieningen, honden, afval en grondstoffen.

Reageren

5  reacties

Jan van den Berg 05-01-19 om 15:48

Bij de ontwikkeling van de wijk Couwenhoven is naar mijn idee uitgegaan van 1 1/2 parkeerplaats per woning incl. gebruik van de bij de woningen behorende garages. We zijn 44 jaar verder en de tijden zijn veranderd. Elk gezin heeft praktisch 2 auto's en de huidige auto's passen niet meer in de garages of de garages worden op een andere manier gebruikt. Gevolg: een nijpend parkeerprobleem. Auto's worden her en der geparkeerd, ook in de plantvakken, waardoor planten en struiken kapot worden gereden.
Idee:
Plantvakken, die niet op een hoek zijn gelegen vervangen door parkeervakken.
De randen van de overgebleven plantvakken voorzien van laag buiswerk, zoals bij het filosofenlaantje, waardoor parkeren daarin niet meer mogelijk is.
Her en der langs de Weilandweg, waar geen begroeiing is aangebracht, ook parkeervakken aanbrengen.
Daarnaast valt het mij op dat de laatste tijd weer meer afvalcontainers buiten de tuin worden geplaatst. Misschien wat aandacht aan besteden.

Anoniem 11-12-18 om 13:59

Wij willen geen ondergrondse vuilcontainers in de wijk. De ervaring leert dat dit "illegale vuilstort"stimuleert.

Esther Moors 11-12-18 om 10:45

er zijn al een aantal laadpalen in de wijk, heb je suggesties voor andere locaties?

Hans Trampe 10-12-18 om 15:36

Aan de weilandweg worden de garages meestal niet gebruikt voor het stallen van auto's. Die worden langs de weg of steeds vaker, met 2 of soms zelfs met 4 wielen, op het gras geparkeerd. Ook de mensen van het groenonderhoud gebruiken de grasstroken regelmatig als perkeerplaats. Als dat toch toeneemt en er niet tegen wordt opgetreden, kunnen de grasstroken beter maar als parkeerstroken worden ingericht, in ieder geval op de kruizingen. Verder zou het goed zijn om op de plekken tegenover de garages een parkeerverbod in te stellen, want voor degenen die de garages wel voor het stallen van de auto gebruiken is in- en uitrijden vaak erg moeilijk en soms zelfs onmogelijk.

Anoniem 07-12-18 om 18:17

laadpalen voor auto`s